ORTIVA TOP
În stoc
10.21 lei – 407.07 lei
Ortiva Top este un fungicid cu activitate de contact, sistemica si translaminara, actionand asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ. Acesta actioneaza in cele mai importate momente din ciclul biologic al patogenilor, germinarea si patrunderea in frunza a sporilor.
Ortiva Top este un fungicid cu activitate de contact, sistemica si translaminara, actionand asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ. Acesta imbina avantajele utilizarii a doua produse consacrate din portofoliul Syngenta (Ortiva si Score), la doza intreaga, venind in plus cu o eficacitate sporita si usurinta in utilizare datorate formularii.
Mod de actiune:
Ambele componente active ale fungicidului Ortiva Top actioneaza in cele mai importate momente din ciclul biologic al patogenilor, germinarea si patrunderea in frunza a sporilor.
In cazul in care plantele sunt deja infectate, aplicarea Ortiva Top opreste raspandirea infectiei in planta, dar si inmultirea ciupercii prin impiedicarea formarii de spori noi.
Ortiva Top contine doua ingrediente active (azoxistrobin si difenoconazol) cu activitate de contact si sistemica locala si translaminara.
Azoxistrobin:
- Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului;
- Intervine in ciclul biologic al ciupercii, in principal in timpul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei;
- Prezinta preluare graduala si activitate sistemica locala (translaminara) in frunze;
- Activitate preventiva.
Difenoconazol:
- Prezinta actiune preventiva si curativa;
- Actioneaza prin blocarea biosintezei steroizilor in membranele celulare ale fungilor. Actiune sistemica locala si usoara translocare acropetala.
Recomandari de utilizare:
1. Fungicidul Ortiva Top se recomanda a fi aplicat preventiv, in a doua parte a perioadei de vegetatie, dupa legarea fructelor.
2. Intervalul intre tratamente variaza intre 7 si 14 zile, in functie de cultura si presiunea de infectie.
3. Numarul maxim de tratamente cu Ortiva Top intr-un sezon este de 2-3. Produsul se va utiliza in alternanta cu produse din alte grupe chimice.
4. Cantitatea de solutie folosita este in functie de cultura si de stadiul vegetatiei. Se va folosi un volum de solutie suficient de mare pentru a asigura o buna acoperire a foliajului cu solutia de stropit, dar se va evita siroirea. Volumul de apa utilizat la hectar este in functie de stadiul de vegetatie al culturii tratate.
5. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme (foarte ridicate).
Cultura | Agentii patogeni combatuti | Doza | Volum de apa min-max |
Numar maxim de tratamente |
Interval intre tratamente (min.) |
Timp de pauza pana la recoltare |
Tomate (camp, sere si solarii) | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Mana (Phytophtora infestans) Patarea cafenie (Cladosporium fulvum) Fainare (Leiveillula taurica) Alternarioza (Alternaria solani, Alternaria alternata) |
1 l/ha | 1.000 litri/ha | 3 | 7 – 10 zile | 7 zile |
Vinete (camp, sere si solarii) | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Mana (Phytophtora infestans) Patarea cafenie (Cladosporium fulvum) Fainare (Leiveillula taurica) Alternarioza (Alternaria solani, Alternaria alternata) |
1 l/ha | 1.000 litri/ha | 3 | 7 – 10 zile | 7 zile |
Ardei (camp, sere si solarii) | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Mana (Phytophtora infestans) Patarea cafenie (Cladosporium fulvum) Fainare (Leiveillula taurica) Alternarioza (Alternaria solani, Alternaria alternata) |
1 l/ha | 1.000 litri/ha | 2 | 8 – 10 zile | 7 zile |
Fasole verde (camp) |
Mana (Peronospora viciae)
Fainare (Erysiphe polygoni) |
1 l/ha | 300 – 1.200 litri/ha | 2 | 12 zile | 7 zile |
Fasole (camp) | Mana (Peronospora viciae)
Fainare (Erysiphe polygoni) |
1 l/ha | 300 – 1.200 litri/ha | 2 | 12 zile | 7 zile |
Varza (camp) | Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 2 | 14 zile | 21 de zile |
Varza de Bruxelles (camp) |
Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 2 | 14 zile | 21 de zile |
Morcovi, pastarnac, patrunjel (camp) | Alternarioza (Alternaria dauci)
Fainare (Erysiphe heraclei) Putregai alb (sclerotinia sclerotiorum) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 3 | 14 zile | 14 zile |
Hrean, ridichi (camp) |
Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 3 | 14 zile | 14 zile |
Conopida (camp) |
Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 2 | 14 zile | 14 zile |
Broccoli (camp) |
Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 2 | 12 zile | 14 zile |
Telina (sere si camp) |
Fainare (Erysiphe heraclei)
Septorioza (Septoria apii) Putregaiul alb (Sclerotinie scerotiorum) Alternarioza (Alternaria dauci) |
1 l/ha | 200 – 1.000 litri/ha | 3 | 14 zile | 14 zile |
Dovlecei (camp si sere) | Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum) |
Patarea cafenie
(Cladosporium cucumerium)1 l/ha500 – 1.500 litri/ha310 zile3 zileCastraveti
(camp si sere)Fainare
(Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum)
Patare cafenie
(Cladosporium cucumerium)1 l/ha500 – 1.500 litri/ha310 zile3 zilePepeni galbeni
(camp si sere)Fainare
(Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum)
Patare cafenie
(Cladosporium cucumerium)1 l/ha500 – 1.500 litri/ha38 zile3 zilePraz (camp)
Alternarioza (Alternaria pori)
Rugina (Puccinia alii)
Mana
(Peronospora destructor, Phytophtora porri)
Patarea cafenie (Cladosporium allii)
1 l/ha200 – 1.000 litri.ha212 zile21 de zileSalata (camp)Patarea neagra a frunzelor
(Alternaria brassicae)
Cercosporioza (Cercospora lactuacae-sativa)
Mana Salatei (Bremia lactucae)
Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)1 l/ha300-1.200 litri/ha27 zile14 zileSalata (sere)Patarea neagra a frunzelor
(Alternaria brassicae)
Cercosporioza (Cercospora lactuacae-sativa)
Mana Salatei (Bremia lactucae)0,8 l/ha300 – 1.200 litri/ha27 zile14 zileCeapa semanata direct, ceapa din arpagic, usturoi
(camp)
Alternarioza (Alternaria pori)
Rugina (Puccinia alii)
Mana
(Peronospora destructor, Phytophtora porri)
Patarea cafenie (Cladosporium allii)
1 l/ha300 – 600 litri/ha114 zile14 zileCeapa verde (camp)
Alternarioza (Alternaria pori)
Rugina (Puccinia alii)
Mana
(Peronospora destructor, Phytophtora porri)
Patarea cafenie (Cladosporium allii)
1 l/ha300 – 600 litri/ha1-7 zileMazare (camp)
Antracnoza (Ascochyta pisi)
Mana (Peronospora viciae)
Patarea alba (Mycosphaerella fragariae)
Fainare (Erysiphe pisi)
1 l/ha300 – 1.200 litri/ha214 zile14 zileCapsun, zmeura
(camp si sere)
Fainare (Podosphaera aphanis)
Antracnoza (Colletotrichum acutatum, Gnomonia comari)
Patarea alba (Mycosphaerella fragariae)
1 l/ha300 – 1200 litri/ha27 zile3 zilePepene verde (camp si sere)
Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum)
Patare cafenie (Cladosporium cucumerium)
1 l/ha500 – 1.500 litri/ha38 zile3 zile
Momentele de aplicare corespund urmatoarelor faza de vegetatie:
- tomate – aparitia celei de-a 6-a frunza pana cand 70% din fructe s-au maturat;
- vinete, ardei – aparitia celei de-a 10-a frunza, pana la coacere deplina;
- fasole – de la inceputul infloritului, pana cand 70% din pastai ating dimensiunea normala;
- varza si varza de Bruxelles – de la inceputul formarii capatanii, pana la atingerea marimii normale;
- conopida si broccoli – de la inceputul dezvoltarii mugurilor laterali, pana la prima inflorescenta vizibila;
- morcov, pastarnac, patrunjel, hrean, ridichi – de la inceputul formarii radacinii, pana la atingerea dimensiunilor normale;
- telina – de la inceputul formarii radacinii, pana cand acesta este la 80% din dimensiunea normala;
- dovlecei si castraveti – de la prima inflorescenta, pana la maturare deplina;
- praz – de la inceputul ingrosarii frunzelor bazale, pana la maturitate;
- salata – de la dezvoltarea completa a rozetei de frunze, pana la maturare;
- papeni galbeni si pepeni verzi – de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale, pana la maturarea fructelor;
- capsun si zmeura – primele flori deschise (inceput de inflorit), pana la maturare, a2-a recoltare;
- ceapa semanata direct, ceapa din arpagic si usturoi – de la inceputul ingrosarii frunzelor bazale, pana cand bulbul are 50% din diametrul normal;
- ceapa verde – 5 frunze adevarate;
- mazare – de la aparitia primelor inflorescente, pana cand 70% din pastai ating dimensiunea normala.
Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie.
La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentelor in conditii de temperaturi si umiditati relative foarte ridicate sau foarte scazute.
Cand se foloseste in amestec cu un alt produs, se verifica mai intai compatibilitatea cu produsul respectiv, dupa care se adauga in rezervor fungicidul Ortiva Top si apoi partenerul de amestec. In cazul in care partenerul de amestec este in plicuri hidrosolubile, se adauga intai acest produs si apoi Ortiva Top.
Compozitie:
Substanta |
Clasificare |
Formulare |
Numar certificat |
azoxistrobin difenoconazol |
ATENTIE |
Suspensie |
068PC/ |
Cantitate Litri | 1 l, 10 ml, 100 ml, 250 ml |
---|